YYÜ Diş Hekimliğinde Türkiye'de bir ilk - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

YYÜ Diş Hekimliğinde Türkiye'de bir ilk

Sağlık Bakanlığı Türkiye'de ilk kez Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi  (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'ne "Bebek Dostu Hastane" sertifikası verdi. Sertifika töreninde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Türkiye'de bir ilk olarak diş hekimliği fakültesine verilen sertifikanın önemine değinerek, " Bu sertifikasyon sürecinde emeği geçen başta Sağlık Bakanımız, Diş Hekimliği Dekanımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımıza teşekkür ederim" dedi.
Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi bir ilke daha imza attı. Türkiye'de Diş Hekimliği Fakülteleri arasından ilk kez Sağlık Bakanlığı tarafından YYÜ Diş Hekimliği Fakültesine "Bebek dostu Hastane" sertifikası verildi. Fakültede düzenlenen sertifika töreninden konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal toplumun düzelmesinde en önemli etkenin okul öncesi eğitim olduğunu düşünen insanlardan biri olduğunu ifade ederek, "Her açıdan sağlıklı bir neslin yetiştirilebilmesi bebeklik döneminde başlar. Bu sertifikasyon süreci de bu açıdan önemlidir. Türkiye'de ilk bizim fakültemize verilen  "Bebek Dostu Hastane" sertifikası bizleri çok mutlu etmiştir. Bu sertifikasyon sürecinde emeği geçen başta Sağlık Bakanımız, Diş Hekimliği Dekanımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımıza teşekkür ederim. Aldığımız sertifikaların hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ise Türkiye'nin ilk bebek dostu hastane unvanı alan diş hekimliği fakültesi olduklarının altını çizerek, "Bu fakültede iş birliği içinde bu sertifikanın alınmasında emeği geçen tüm personele ve sağlık il müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün itibariyle fakültemize 5 tane önemli sertifika kazandırmış bulunuyoruz." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı “Bebek Dostu Hastane” sertifikası ile kalite belgeleri “ISO 9001” Kalite yönetim sistemi,  “İSO 14001” çevre yönetim sistemi  “İSO 10002” hasta memnuniyeti  yönetimi sistemi “ İSO 18001” iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi  “İSO 27001” "Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi" sertifikaları  törenle verildi.
Düzenlenen törene Van Bölge  Kamu hastaneleri Başkanı  Op. Dr Bahadır Öndeş,  Emniyet  Müdür  Yardımcısı Erdal Erkan Azak, İl Sağlık Hizmetleri  Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda, Tuşba Sağlık Müdürü  Dr. Semra Gümüş Gündüz,    akademik ve idari personeli katıldı. “ Bebek Dostu Hastane” sertifikası sağlık bakanlığı tarafından ülkemizdeki diş hekimliği fakültelerinde ilk kez yüzüncü yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından alınmıştır.