Şehit Polis Hamuryen'in Adı YYÜ'de Yaşatılıyor - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Şehit Polis Hamuryen'in Adı YYÜ'de Yaşatılıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)  tarafından FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara’da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına  yapılan hain saldırıda şehit düşen polis memuru Halil Hamuryen’in isminin verildiği yemekhanede bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve şehit Hamuryen’in yakınları katıldı. Program sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van YYÜ yerleşkesinin Türkiye’nin en iyi kampüslerinden biri olmaya aday olduğunu belirtti. Vali Zorluoğlu, "Üniversitemize her geldiğimizde yeni bir takım çalışmaların yapıldığını, altyapının daha da güzelleştirildiğini, yeni mekanların burada güzel bir mimariyle yükseldiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Zaten Van denizi manzarası buraya apayrı bir hava da katıyor. Aynı zamanda bu kampüs her geçen gün daha da yeşil bir kampüs haline geliyor. Her geçen gün kampüsteki ağaç sayısı artıyor. Bugün gençlerimizle birlikte yemek yediğimiz Şehit Halil Hamuryen’in ismi verilen yeni yemekhanemiz yatırımlardan bir tanesidir. Gerçekten çok modern Avrupa’da gördüklerimizle birebir aynı, hatta daha ileri seviyede bir bina olduğunu gördük. Burada 2 binden fazla kişi aynı anda yemek yiyebiliyor” dedi.
“Şehitlerimiz milletin kalbinde daima yaşıyor”
Düzenlenen programla şehit polis memuru Halil Hamuryen’i bir kez daha yad ettiklerini ifade eden Zorluoğlu, “Çok özel bir maksat için buraya geldik. Şehit polis memurumuz Halil Hamuryen’in Allah mekanını cennet eylesin. Bugün biraderleri, ağabeyleri ve yeğeni bizimle beraberdi. Üniversitemiz bir yemek organize etti. Burada şehidimizi bir kez daha yad ettik. Bu büyük tesise şehit polisimizin ismi verildi. Şehit polisimizin ismi burada yaşayacak. Şehitlerimiz milletin kalbinde daima yaşıyor. Şehit ailelerine de elimizden geldikçe destek oluyoruz” diye konuştu.
Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, “15 Temmuz da şehit olan hemşerimiz Halil Hamuryen'in ismini yeni yaptığımız yemekhanemize verdik. Dolayısı ile valimiz ve şehidimizin ailesi ile bir yemek yiyelim dedik. Yemekhanemizi gezdik. Son derece ferah, modern ve şehidimize yakışır bir yemekhane. Şehidimize tekrardan Allah’tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.
Şehit polis memurunun ağabeyi Bilal Hamuryen ise, programı düzenleyen YYÜ Rektörü Battal’a teşekkür etti.
Yemeğin ardından üniversitede yapımı devam eden yeni binalarda incelemelerde bulunan Zorluoğlu daha sonra YYÜ'den ayrıldı.