Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Van YYÜ' de "100. Yıl Sahnesi" Açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) Edebiyat Fakültesi, Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla 100. Yıl Sahnesi açılışı yapıldı.
Edebiyat Fakültesinde yapılan açılışta konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin kurulmasıyla birlikte Fen Edebiyat Fakültesi'nin de kurulduğunu hatırlattı. Rektör Battal, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin üniversiteyle aynı yaşta olduğunu ifade ederek, "Yani 35 yıllık bir Edebiyat Fakültemiz var. Edebiyat Fakültemiz en eski fakültelerden bir tanesi olmakla birlikte hem altyapısı hem yapmış olduğu çalışmalarla oldukça önemli bir fakültemizdir. Fakültemiz ciddi faaliyetler yürütüyor. Bu faaliyetleri sadece üniversitemizde değil, üniversite dışında da yapıyor. Bugünde güzel bir açılışta birlikteyiz. Ben buranın fakültemize ve üniversitemize kazandırılmasında emeği olanlara teşekkür  ediyorum." diye konuştu.
Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan ise, Van'ın düşman işgalinden kuruluşunun 100. yılında sahne açılışını yaptıklarını söyledi.
Edebiyat Fakültesi'nde 5 binin üzerinde öğrencinin bulunduğunu dile getiren Taştan, şöyle konuştu:
"Gençler kapalı alanlarda gerçekleştirilen konferanslardan sıkılıyor. Ancak burada açılışını yaptığımız bu sahnede yapılacak etkinliklerde gençler sıkılmayacak. Bu sahnede Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri öğrenciler başta olmak üzere kim konuşmak isterse, konferans vermek isterse, kim şiir okumak isterse bu sahne sizin için her zaman açık olacaktır. Yine merkezdeki kurumlarımız ve faaliyet yürütmek, bilgi vermek, konferans düzenlemek isteyen insanlar burayı rahatlıkla kullanabilecek. Haftanın 3 günü açık olacak olan salon 11.30 ile 13.00 saatleri arasında hizmet verecek."
Salon açılışının ardından kitap tanıtım kokteyli düzenlendi.
Programa, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Kurmay Albay Türker Cice, dekanlar, entiti müdürler, resmi kurum müdürleri ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.