Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden Sergi - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden Sergi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı nedeniyle "100'üncü Yılda 100 Etkinlik" sloganıyla başlattığı etkinlik dizisinden ilkini gerçekleştirdi.

YYÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından Cengiz Andiç Kültür Merkezinde "100'üncü Yılda 100 Etkinlik" kapsamında, "2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Uygulamaları Ders Çıktıları ve Mimar Tasarım Dersleri Final Çalışması Sergisi" törenle açıldı.

Serginin açılışını yapan ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "100'üncü Yılda 100 Etkinlik" kapsamında serginin düzenlendiğini belirtti.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesindeki  çalışmaların gayet ciddi ve titiz şekilde devam ettiğini ifade ederek Prof. Dr. Battal, "Zaman zaman Türkiye çapında yapılan bazı yarışmalara Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin öğrencileri katılıyor. Buralarda ciddi ödüllerde alıyorlar. Bundan dolayı hakikaten mevcut imkanlarımızla çok etkin çalışmalar ortaya koyuyoruz." diye konuştu.
Sergiye YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bölüm Başkanı Yaşar Subaşı Direk, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.