"Minik Gönüllerin Hayallerini Gerçekleştiriyoruz" Projesi - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

"Minik Gönüllerin Hayallerini Gerçekleştiriyoruz" Projesi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) bir grup öğrenci, hazırladıkları "Minik Gönüllerin Hayallerini Gerçekleştiriyoruz" projesi kapsamında sevgi evlerinde kalan çocukların hayallerini gerçekleştirdi.

YYÜ Öğrenci Konseyi'nin "Minik Gönüllerin Hayallerini Gerçekleştiriyoruz" projesi kapsamında sevgi evlerinde kalan 5-12 yaş aralığındaki çocuklara isteklerini yazması için kağıt ve zarf dağıtıldı. Ardından çocukların hayallerini yazdıkları kağıtların konulduğu zarflar, projeyi yürüten öğrencilere ulaştırıldı.
Çocukların hayallerini okuyan öğrenciler, bunları gerçekleştirmek için kollarını sıvadı. İş adamları ve belediyelerin desteğini alan öğrenciler, çocukların hayallerini gerçekleştirmek amacıyla Cengiz Andiç Konferans Salonu'nda bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte çocukların hayalini kurdukları oyuncaklar ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.
YYÜ Öğrenci Konsey Başkanı Emre Karaduman, yaptığı konuşmada, hazırladıkları projeyle çocukların yüreğine dokunmayı amaçladıklarını söyledi.
Çocukları bir nebze sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Karaduman, şunları kaydetti:
"Öğrenci konseyi olarak öğrencilerin sorunlarını çözmekle sosyal ve toplumsal duyarlılık oluşturan etkinlikler yapmaktayız. Bu anlamda bizler de bir duyarlılık oluşturup topluma örnek olmayı amaçladık. Bu kapsamda sevgi evlerinde kalan çocuklara ilk olarak zarf verdik ve hayallerini yazmalarını istedik. Her çocuğumuzun farklı hayalleri ve istekleri vardı. Bizler de onların hayallerini bir nebze olsun gerçekleştirmek istedik,hayallerini gerçekleştirmek için çaba gösterdik. Yüzlerindeki tebessümü gördüğümüz içinde çok heyecanlıyız."

Tiyatro, halk oyunları ve konserle devam eden etkinliğe , Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahim Çohaz, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcı Ercan Çıplak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Cavit Eldemir, öğrenciler ve çocuklar katıldı.