Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü Kutlandı - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü Kutlandı

Van'da, Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Vali Murat Zorluoğlu'nun da katıldığı etkinliklerde şehitlikler ziyaret edilerek dualar edildi.

İlk program Tuşba İlçesi Zeve Şehitliği'nde yapıldı. Vali Zorluoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş ve Van Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Baki'nin şehitliğe çelenk sunumuyla başlayan programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası askerler tarafından şeref atışı yapıldı.

Vali Zorluoğlu'nun Şehitlik Defterini yazmasının ardından, buradaki program Ulu Cami İmamı Salih Tanrıand'ın Kur'an Tilaveti, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın duası ve şehitliğe karanfil bırakmasıyla tamamlandı.

Daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Konferans salonunda anma programı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda öğrenciler şiirler okudu. Üsteğmen Hasan Hüseyin İnaltun'un günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapmasının ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle okullarda yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere Vali Zorluoğlu ve protokol tarafından hediyeler verildi. YYÜ'deki anma programı Ahmedi Hani Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin oratoryosu ile son buldu.

Vali Zorluoğlu ve protokol üyeleri buradan İpekyolu İlçesi'ndeki Akköprü Mezarlığı'na geçerek şehit aileleriyle bir araya geldi. Kur'an Tilaveti ve dua sonrası Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Mezarlık ziyaretinin ardından Vali Zorluoğlu ve protokol üyeleri şehit aileleriyle otelde yemekte bir araya geldi. Program Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından verilen konser ve sema gösterisiyle son buldu.

Programlara  Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, kaymakamlar, belediye başkanları, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, STK temsilcileri, kurum amirleri, askeri erkan, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.