Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

YYÜ'de "Van Kent Söyleşileri"nin 3'üncüsü Yapıldı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünün "Van Kent Söyleşileri" Programı kapsamında, Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirtaş söyleşi gerçekleştirdi.

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen "Tarihsel Süreçte Van Gölü'nün Kent Hayatındaki Yeri" adlı sunum yapan Prof. Dr. Demirtaş, Van Gölü'nün ekonomik ve sosyal önemine değinerek, denizlerde gerçekleştirilen faaliyetlerin tamamına yakının Van Gölü'nde de görülebildiğini belirtti.

Her türlü deniz aracının Van Gölü'nde mevcut olduğunu ifade eden Demirtaş, "Van Gölü havzası Osmanlı Devleti döneminde daha işlevsel kullanılmıştır. Bugün de Van Gölü Türkiye ve İran'ın ekonomik ilişkilerinde çok önemli bir yere sahiptir. Van Gölü üzerinde Van ve Tatvan'ın önemli iki merkez olduğu bilinir. Önemi ise doğal limanlar ve iskelelerin varlığından geliyor. Burada denizcilik faaliyetlerinin en yoğun olduğu dönem Osmanlı Devleti dönemidir." dedi.

Programa, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Suat Parin ve öğrenciler katıldı.