Van'da 11 bin resmin yer aldığı "Açık Hava Resim Sergisi" "Dünya Çocuk Rekorları" kitabına girdi - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Van'da 11 bin resmin yer aldığı "Açık Hava Resim Sergisi"  "Dünya Çocuk Rekorları" kitabına girdi.

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından organize edilen, Van'ın Kurtuluşu temalı "Açık Hava Resim Sergisi" düzenlendi. Sergiye 100 okuldan 11 bin öğrencinin yaptığı değişik resimler yer aldı. Sergiye, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, , Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sergi alanını gezen Vali Zorluoğlu  ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal öğrencilerle sohbet ederek yaptıkları resimleri inceledi.
Kentin en uzun caddelerinden biri olan İskele Caddesinde gerçekleştirilen ve kent merkezindeki 100 okuldan, 11 bin resim tablosunun yer aldığı, açık hava resim sergisi, Van'a gelen Dünya Çocuk Rekorları Hakem heyeti başkanı Prof. Dr. Orhan Kural tarafından incelendikten sonra, 'Dünya çocuk rekorları kitabının" 75'incisine girmeyi hak kazandı. Kural, "Dünya Çocuklar Rekorları Belgesi"ni YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'a teslim etti.
Proje Koordinatörü Öğrt.Gör. Halit Yabalak  tarafından yapılan bilgilendirme konuşmasının ardından konuşan Prof. Dr. Peyami Battal, dünyanın en büyük açık hava çocuk resim sergisiyle 'Dünya Çocuk Rekorlarını kırarak unutulmaz bir etkinliğe imza attıkları belirterek, "Bugün yine Van’ımız için yeni bir rekor kırılmış oldu. Kurutuluş temalı çocuklarımızın yapmış olduğu ve 10 binin üzerinde resmin yer aldığı sergimizle 'Dünya Çocuklar Rekorunu' aldık. Bu rekor sürecinde, emeği geçen başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'na ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke'ye teşekkür ediyorum. Bu esnada büyük emek sarf eden tüm okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bize rekoru layık gören Orhan hocamıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
VAN'IN BU GÜZEL BAŞARISI TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU
Dünya Çocuklar Rekorları Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise, bugüne kadar 75'incisini düzenledikleri 'Dünya Çocuklar Rekorları' Belgesini, Van'ın 11 bin resimlik Açık Hava Resim Sergisinin girmeye hak kazandığını söyledi.
Prof. Dr. Kural, şunları kaydetti: "Dünya Çocukları Rekorları olarak bugüne kadar birçok ilde bunları yaptık ve her yıl ayrı bir sevinç duyuyoruz. Bu sergide 11 bin resim yer alıyor. Tahminimden çok daha başarılı buldum. Bu kadarını beklemiyordum. Bazı eserler var ki, şaşkına döndük. Sayın Rektörümle birlikte sergiyi gezdik ve ayrı bir mutluluk duyduk. Şu an 33 bin temalı en büyük resim sergisi rekoru 11 bin çocuğun 11 bin resmi ile egale edildi,   bu belgeyi imzalamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Dilerim Van'ın bu güzel başarısı bütün Türkiye'ye de örnek olur. Özellikle vatanımızın bu dönemde daha fazla birliğe ve sevgiye ihtiyacı var. 248 ülkeye gitmiş ve dünyada 35'inci olmuş bir gezgin olarak Van'da bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum."
Rekor Sergiye; Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. Murat Demirel, Prof. Dr Ahmet Kazankaya, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun, Akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'ncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında  fener alayı, dilek feneri ve havai fişek gösterisi ile devam  etti.
Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan program Valilik önünde başlayan fener alayı  Devlet Tiyatrosu Bahçesinde son buldu. Burada dilek fenerleri ve havai fişek gösterisi yapıldı. Gösteriye Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanı Muzaffer Aktuğ, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada toplananlar için havai fişek gösterisi yapıldı. Dakikalarca süren havai fişek gösterisi izleyenlere büyük heyecan ve keyif verirken, dilek fenerleri uçuran vatandaşlarda dilek tutup fenerleri gökyüzüne bıraktılar.
Günün etkinlikleri Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Kültür Merkezinde ise 7. Geleneksel Aşıklar Gecesi ile son buldu. Geceye YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun ve çok sayıda  davetli katıldı.
Program Ahmet Poyrazoğlu'nun aşıkların tanıtımı ile başladığı etkinlikte; Temel Turabi, Kul Nuri, Aşık Nargile, Sevil Hidirova, Muhlis Demir ve Rahmi Sağlam'ın sunduğu birbirinden güzel eserler ile izleyenlere güzel dakikalar yaşattılar.
Halaylar çekilerek eğlenilen gece,  çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.