Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Van YYÜ’ de 100. yıl etkinlikleri semineri

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında bir seminer düzenlendi.
Van YYÜ tarafından başlatılan “100. Yılda 100 Etkinlik” programları kapsamında YYÜ Mühendislik Fakültesince ‘Van bölgesi rüzgar enerjisi potansiyeli, güneş enerjisi potansiyeli, depremselliği, endüstriyel hammadde potansiyeli, deprem sonrası yapılaşma, katı atık depo alanını çevresel açıdan değerlendirilmesi ve mutfak kültürü’ konularında akademisyenler tarafından bir seminer verildi.
Van YYÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin çok ciddi bir potansiyeli olduğunu belirtti.
Hem jeoloji, hem de inşaat mühendisliğinin Van ili ile ilgili halihazırda bir takım çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Rektör Battal, program kapsamında seçilen başlıkların üniversitenin gündeminde de yer aldığını dile getirdi.
“Projeleri uygulamaya dönüştürmemiz lazım”
Yapılan çalışmalarda akademisyen ve öğrencilerin arkasında olduklarını söyleyen Battal, “Yapılan çalışmalarda her zaman yanınızdayız. Çalışmaların lafta kalmasının bir anlamı yok. Projeleri uygulamaya dönüştürmemiz lazım. Kendi ürünlerimizi ticarileştirdik mi bundan sonra herkes de yapmış olduğu çalışmayı ticarileştirme yoluna yönelecektir. Bununla ilgili desteklerimiz var, sizlere katkılarımız olacak. Burada çok güzel başlıklar tespit edilmiş” dedi.
Endüstri 4.0 platformu konusuna da değinen Battal, "Günümüzde çok farklı bir sürece girdik. Sanayi 4.0 kaybedersek bir daha yakalayamayız. Bu anlamda endüstri 4.0’ı hep beraber yakalayacağız.” diye konuştu.
Konuşmanın ardından gün boyu süren seminerde akademisyenler sunumlarını yaparak katılımcıların sorularını cevaplandırdı.