YYÜ Ziraat Fakültesi ile Erciş Açık Ceza İnfaz Kurumu Arasında İşbirliği Protokol İmzalandı - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

YYÜ Ziraat Fakültesi  ile Erciş Açık Ceza İnfaz Kurumu Arasında İşbirliği Protokol İmzalandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığından bir heyet Van Erciş Cumhuriyet Başsavcılığına Bağlı  Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından kurulan Damızlık Kaz Üretme Çiftliği'nde gezi ve incelemelerde bulunduktan sonra iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Damızlık Kaz Üretme Çiftliği'nde üretimin bilimsel esaslar ışığında yapılması ve ortak bilimsel çalışmaların yapılmasını kapsayan protokol  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Demir ile Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan tarafından imzalandı.
Protokolde çiftlikte bulunan 200 adet damızlık sürünün kuluçka, civciv ve büyütme esnasında Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Filiz Karadaş, Dr. Öğretim Üyesi Elif Babacanoğlu ve Dr. Öğretim üyesi H. Cem Güler tarafından bilimsel teknik destek verilmesi karara bağlandı.  Ayrıca sürü verimini artıracak bilimsel çalışmaların yapılması hususunda da işbirliği yapılması kararı alındı.
Cumhuriyet Savcısı Olğay Toy ve Cezaevi Müdürü Hasan Hüseyin Özdağ'ın da katıldığı Protokol töreni imzaların atılmasının ardından kaz çiftliğinin gezilmesi ile son buldu.