YYÜ'de "Van'da Müziğin Serüveni" Söyleşisi - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

YYÜ'de "Van'da Müziğin Serüveni" Söyleşisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 'nde (YYÜ) "Van Kent Söyleşileri " kapsamında "Van'da Müziğin Serüveni" konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nün organize ettiği Van Kent Söyleşileri'nin 4'üncüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Ziraat Fakültesi Öğr. Gör. Murat  Oto'nun  "Van'da Müziğin Serüveni" adlı sunumunu yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Suvat Parin yaptı. Kent söyleşilerinin dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Parin bu söyleşileri   YYÜ Sosyoloji topluluğu ile birlikte organize ettiklerinin altını çizdi.
Açılış konuşmasının ardından Van'da Müziğin Gelişimi başlıklı sunumuna başlayan Öğr. Gör. Oto fotoğraflar ve ses kayıtlarıyla Van türkülerini ve müziğini anlattı.
Sunumun ardından Parin, Oto'ya  katılımından dolayı teşekkür plaketi  verdi.