Kısa Film Festivali Ödül Töreni Yapıldı - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Kısa Film Festivali Ödül Töreni Yapıldı

VAN İPEKYOLU BELEDİYESİ KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve  İpekyolu Belediyesi  tarafından organize edilen, 03-05 Mayıs tarihleri arasında ilki düzenlenen 'Kısa Film Festivali', dereceye giren film sahiplerine ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
YYÜ GSF Sinema-TV Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Nergiz Karadaş’ın festival yönetmenliğini, GSF Sinema-TV Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Afif Ataman’ın başkan yardımcılığını yürüttüğü Van İpekyolu Belediyesi Kısa Film Festivali Türkiye'nin dört bir yanından gelen sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Festival 5 Mayıs 2018 akşamı Double Tree by Hilton Oteli’nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Ünlü oyuncu Ece Dizdar’ın sunuculuğunu yaptığı geceye, onur ödülü sahipleri Ali Duygu Sağıroğlu ve Feyzi Tuna’nın yanı sıra festival ana jürisinde bulunan Ahu Türkpençe, Murat Tırpan, Nuran Evren Şit, Asuman Susam, Enis Rıza Sakızlı, Mustafa Ünlü, Ümit Kıvanç, Ayşe Ünal, Fethi Kaba, Hale Künüçen, Canan Uluyağcı, Yonca Ertürk, Deniz Tarsus, İsmail Orhan Toraman, Şükrü Künüçen, Tankut Kılınç gibi uzman, akademisyen, tanınmış isimler ve geniş bir davetli topluluğu katıldı. Kurmaca, belgesel, deneysel, animasyon, engelsiz yaşam ve Van temalı filmler kategorilerinde 13 ödülün verildiği festivale toplam 424 başvuru yapıldı. Van Asayiş Kolordu Komutanlığı Bando Takımı tarafından dünyada ve Türkiye'de ün yapmış filmlerin müziklerinin icrası ile başlayan ödül töreninde Münir Özkul Onur Ödülü de merhum sanatçının kızı Güner Özkul tarafından takdim edildi.
Festival başkanı, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van'ın tarihinde her zaman kültürün, sanatın izlerinin yoğun şekilde görüldüğünü belirterek, 'Van, zengin kültürel ve sanatsal değerleri ile de geleceğe ışık tutmuş bir geçmişe sahip. İşte tam da bu noktada adını tarihi İpekyolu'nda yer alan ilçenin hem kaymakamı hem de belediye başkan vekili olarak tarihe olan borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmek, sahip olunan tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri tüm dünyaya duyurabilmek ve mayasında var olan sanatsal değerleri tekrar ortaya çıkararak tarihe önemli bir not düşebilmek için Ulusal Kısa Film Festivali'ni gerçekleştirme kararı aldık. Tarihi misyonuna yakışır, sinema gibi etkili bir iletişim aracı içeren festivalimizle Van'ımıza ait tüm güzellikleri, tüm dünyaya yayabilmek için başlattığımız uzun ve meşakkatli bir süreçte yaptığımız çalışmalarla bugün sizlerin huzurunuza çıkmış bulunmaktayız. Festivalimiz, bu yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen ülkenin dört bir köşesinden yoğun bir başvuru almıştır. Gerek yönetmenlerin, gerekse de sinemaseverlerin festivalimize ilgisi bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir' dedi.
Festivalde ödül kazanan filmler ise şöyle:
Engelsiz Yaşam Özel Ödülü : Süheyla (Yönetmen: Gökhan ÖCAL)
Van Temalı Filmler Ödülü:
Birincilik Ödülü: Norduz Koyunu (Yönetmen: Lokman Demir)
İkincilik Ödülü: Sıcak Emekler ( Mehdi Saylığ)
Üçüncülük Ödülü: Şah Mat (Yönetmen: Nazlı Kaya)
Deneysel Dalı Ödülü: Tıkanma (Yönetmen: Burkay DOĞAN)
Animasyon Dalı Ödülü: Vadi (Yönetmen: Can ERKAN-Salih TOPRAK)
Belgesel Dalı Ödüller:
Birincilik Ödülü: Kenar Mahalle Manifestosu (Yönetmen: Egemen ÖZCAN)
İkincilik Ödülü: Saksak Bir Tütün Belgeseli (Yönetmen: Turan KUBULAY)
Üçüncülük Ödülü: 683 (Yönetmen: Canberk ŞİMŞEK)